19:00

Vedums AIS

Referat: Södra Härene IF - Vedums AIS

Nytt poängtapp!

Fredagens match mot S. Härene fick ett riktigt trist slut för vår del då hemmalaget kvitterade vår ledning i en 87:e minuten. Säsongens tredje 1-1 match var därmed ett faktum och ytterligare ett bevis på att vi än så länge inte är kapaba att hålla en hög nivå under flera matcher i rad.

Vi var tyvärr tvungna att göra en hel del omdisponeringar i laget efter matchen mot Östadkulle så i tur och ordning Anders Svantesson, Simon Svensson, Daniel Josefsson och undertecknad saknades av olika orsaker. Dessutom fick tyvärr också Peter Wallin kliva av matchen efter ca 60 min, viket inte gjorde saken bättre. Årets säsong har dessvärre startat precis som de två tidigare, dvs med massor av skador och ständiga förändringar i laget.

Detta är dock ingen ursäkt för att vi inte presterade bättre i fredags, utan med rätt attityd hade matchen varit avgjord långt innan det att Härene fick sin sena kvittering. Enskilt finns det utan tvekan mycket talang i laget, men för närvarande får vi ut väldigt lite av materialet och det är givetvis tränarna ytterst ansvariga för.

Med normal utdelning hade vi kunnat avgjort matchen redan i den första halvleken, men lite oskärpa i avsluten gjorde att det "bara" var 1-0 i paus. Ledningsmålet gjordes av för dagen utmärkte Peter Wallin, när han gick till väders och knoppade in Klas Bomans högerhörna. Nyss nämnde Boman hade våra två bästa lägen utöver målet, men vid första tillfället räddade målvakten och vid det andra blev Klas uppenbart upphakad, men domherren valde att fria helt.

Vi var helt inställda på att ösa på med allt i den andra halvleken, men istället blev det tvärtom. De sista 45 min präglades av svagt passningsspel från båda lagen och ett mycket ängsligt och uppstressat försvarsspel. Lagen blev väldigt "långa" och vi hade förfärligt svårt att få till något ordnat spel. I mitten av halvleken hade vi dock två utmärkta lägen att punktera matchen, men både Martin Kempe och Fredrik Möller misslyckades i bra lägen!

Istället hände då det som inte får hända. Vi misslyckades med att bryta bollen på vår vänstersida med ett inlägg som följd. På något underligt sätt lyckades sedan en hemmaspelare forcera in bollen och kort där efteråt blåste domaren av matchen.

Sammantaget en allt annat än bra insats från vår sida. Vi har fortfarande mycket att jobba på och förbättra innan vi är på den nivå vi vill nå, men det finns i nuläget ingen tid att fundera för mycket. Redan på måndag är det dags för ny match, den här gången mot ett mycket revanchsuget Emtunga som torskade med hela 7-0 i förra omgången. Emtunga har tidigare år varit en mycket svår motståndare för oss och det finns ingenting som tyder på motsatsen den här gången.

Peter Wallin lysande som mittback så länge han var med på planen, i övrigt kan alla bättre!

Skribent: Marcus Wallin

lör 6 sep 2008, 15:00 Vedums AIS - Södra Härene IF 2 - 3